Gå til sidens hovedinnhold

Rosén leker med politiet

Alex Rosén og resten av mannskapet på seilbåten «Berserk II» leker katt og mus med politiet i Finnmark, som ønsker å få tak i etterlyste David Mercy.

Politiet jakter på David Mercy for å forkynne en tiltale mot ham etter Alex Roséns programserie på NRK, der det blant annet ble vist bilder av ulovlig nærkontakt med isbjørn.

Ifølge Dagbladet slo politiet fredag til mot Jarle Andhøys og Alex Roséns seilbåt «Berserk II» to ganger. Ingen av gangene klarte de å finne etterlyste David Mercy, som Rosén og resten av mannskapet skal ha gjemt bort.

Politiet i Vardø fikk ordre om ransaking, og den siste bordingen foregikk ved 21.00-tiden.

- Vi ønsket å forsikre oss om at Mercy ikke hadde gått om bord i båten igjen mens den var på land, forteller politioverbetjent Hans Møllebakken i Vardø til TV 2 Nettavisen.

Ifølge Møllebakken har mannskapet på «Berserk II» opplyst at Mercy befinner seg i Vardø.

- Vi skal bare overlevere Mercy noen papirer. Det er litt uheldig at han ikke møter opp. Vi håper han tar til fornuft og dukker opp, sier Møllebakken.

Rosén og mannskapet på «Berserk II» har følgende å si om fredagens bordingen:

- Totalt uholdbart, sier Alex Rosén på mobiltelefon til Dagbladet om politiets opptreden.

- Forfølgelse, erklærer ekspedisjonsleder Jarle Andhøy.

Begge to har fått sviende bøter etter NRK-programmene, og ingen av dem er ferdige med sakene sine. Amerikanske David Mercy er den eneste av ekspedisjonsmedlemmene som politiet ikke har fått tak i.

Alex Rosén & co er for tiden på en flere uker lang ekspedisjon. Gjengen skal først til Bjørnøya og langs Finnmarkskysten, men har også planer om å reise innom Russland og Skottland, skriver Dagbladet.

Det er sysselmannen på Svalbard som har stevnet Mercy for flere forhold, blat annet brudd på miljøvloven.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar