RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Roser vern av Folgefonna

Sist oppdatert:
Norges Naturvernforbund er glad for at Direktoratet for naturforvaltning sier nei til kraftverk i nedbørsområdet til Folgefonna. - Nå forventer vi at miljøvernminister Hareide holder tempoet, sier leder Erik Solheim.

Overfor Miljøverndepartementet anbefaler Direktoratet for naturforvaltning (DN) opprettelse av Folgefonna nasjonalpark og landskapsvernområder i tilknytning til denne. Verneplanen har et totalareal på cirka 600 kvadratkilometer, hvorav det meste er i nasjonalparken.

Norges Naturvernforbund sier i en uttalelse at de er glade for at DN har satt foten ned for tre av de fire vassdragene som kraftselskap hadde planer om å bygge ut.

- En seier for oss
- Dette er helt i tråd med vårt syn og en seier for oss, sier leder i forbundet, Erik Solheim.

Direktoratet konkluderte med at kraftverksutbygging i nedbørsfeltene til breområdet ville være i strid med verneformålet for Folkefonna som nasjonalpark.

Ber Hareide skynde seg
- Vi er godt fornøyd med at planene om nasjonalpark i dette unike breområdet går sin gang. Nå forventer vi at miljøvernminister Hareide holder tempoet, sier Solheim ifølge en pressemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere