*Nettavisen* Nyheter.

Røykere ga full brannutrykning

Brukte ventilasjonsanlegget som askebeger på puben The Scotsman.

10.08.07 15:25

(iOslo.no) 14.40 fikk brannvesenet melding om røykutvikling og brann fra puben The Scotsman på Karl Johan i Oslo. Brannen ble vurdert å være en såkalt trippelalarm, det vil si at mannskaper fra alle tre etatene rykket ut med store mannskaper.

Tre brannbiler, tre politibiler og flere ambulanser rykket ut midt på Karl Johan, men det viste seg snart å være mindre dramatisk.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Atle Jørstad, iOslo.no

Noen hadde stukket flere tente sigaretter inn i ventilasjonsanlegget, og røyken hadde spredd seg ut i lokalet.

- Folk trodde det var brann der inne, men det var i så fall en meget liten brann, sier operasjonsleder Vidar Hjulstad i Oslo politidistrikt til iOslo.no.

Ifølge daglig leder for the Scotsman er det ikke første gang det skjer. Inntaket til ventilasjonsanlegget ligger ute i uteserveringen, og det hender noen ved en feiltagelse bruker inntaket som askebeger.

- Men det er første gang noen har ringt til brannvesenet, sier hun til iOslo.no.

Forbausede gjerster på uteserveringen ble vitne til at varmt kledde brannmenn trampet inn på utestedet. Ingen lot til å ta stor notis av opptrinnet.

- Våre gjester fikk full informasjon da det skjedde, så det var ikke snakk om at noen ble redde, sier daglig leder for puben.

Les flere nyheter på iOslo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.