*Nettavisen* Nyheter.

Røykere i Hardanger tapte

Det hjelper ikke at de har skrevet under på at de godtar passiv røyking - «Røykens Venner» får ikke røyke inne på Hardanger Hotel.

Da røykeloven trådte i kraft 1. juni 2004, tillot Haranger Hotel i Odda røyking i et 185 kvadratmeter stort selskapslokale i hotellets 2. etasje. Tillatelsen ble gitt til de opptil 120 medlemmene av «Røykens Venner».

Da Odda kommune satte foten ned for denne virksomheten, startet en lang runde klager og søksmål, som til slutt havnet i Oslo tingrett, melder NTB.

Saksøkerne, Hardanger Hotel og foreningen «Røykens Venner», hevdet «allmennheten» ikke var i fare for å bli utsatt for passiv røyking, all den tid kun foreningen «Røykens Venner» hadde tilgang til lokalet. Disse medlemmene har skrevet under på en kontrakt der de sa seg uenig i myndighetenes røykepolitikk, og samtidig samtykker i å bli utsatt for passiv røyking.

Men dette hjalp ikke. I søksmålet mot Helse- og omsorgsdepartementet ble det tap på alle punkter for røyke-forkjemperne. Oslo tingrett dømte dem også til å 145.000 kroner i saksomkostninger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag