*Nettavisen* Nyheter.

Røyket hasj på Mette-Marit-jobb

Se og Hør-reporteren gikk svært langt for å få bekreftet Mette-Marits første kjærlighetsforhold.

09.02.07 07:40

Torsdag kom plutselig det som av mange betegnes som årets mediebombe ut i butikkene - boka «En helt vanlig dag på jobben» om Se og Hør sett fra innsiden.

Mette-Marit-biografi
Forfatter Håvard Melnæs var reporter i kjendisbladet i ni år. I boka innrømmer han at han en rekke ganger gikk svært langt i å skaffe seg den storyen han ønsket.

Mens han var ansatt i Se og Hør, fikk han permisjon for å skrive en uautorisert biografi om den kommende kronprinsessen Mette-Marit.

«En bedre historie enn Mette-Marits kjæreste på 90-tallet, som nå var blitt narkoman, kunne han knapt tenke seg», skriver Melnæs i boka.

Da Melnæs kom i kontakt med eks-kjæresten var han svært lite villig til å gi opplysninger om Mette-Marit. En kveld endte Melnæs opp hjemme hos Ricky, som han kaller eks-kjæresten i boka si (fiktivt navn). Der røykte han hasj med intervjuobjektet sitt.

Hasjkrangel på Tabloid
- I likhet med mange andre i Se og Hør har Håvard røyket hasj, sa Melnæs' forelegger Erling Kagge på Tabloid torsdag kveld.

- Det er sikkert mer utbredt med hasjrøyking enn jeg vet om, men jeg er overrasket. Jeg synes ikke dette er i orden i en intervjusituasjon, svarte sjefsredaktør Odd J. Nelvik.

- Du har selv vært påvirket på jobb, Nelvik, fordi du drikker, kom det kjapt fra Kagge.

- Jeg synes det er leit om vi skal le av å jobbe i påvirket tilstand, svarte Nelvik.

- Prøvd å være ærlig
- Det er ingen episode jeg er stolt av. Historien mellom Mette-Marit og Ricky var det bare Ricky som kunne bekrefte. Mange vil med rette hevde at jeg gikk for langt da jeg røyka hasj med ham. Jeg ser selvsagt den. Jeg kunne naturligvis ha droppet den historien fra boka. Men jeg har prøvd å være ærlig, og når man er det, er det ikke alltid man kommer så godt ut av det som man selv ønsker.

- Det jeg reagerer mest på i boka, er narkotikabruken. Det synes jeg er trist, sier sjefredaktør Odd J. Nelvik til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.