RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rudberg tilstår alt

Sist oppdatert:
Narkotatte Rune Rudberg vil trolig ta en såkalt tilståelsesdom for å slippe mediesirkuset. Politiet mener en bot ikke er nok.

(SIDE2): Kilder i miljøet rundt Rudberg sier til TV 2 Nettavisen at dansebandartisten valgte å legge kortene på bordet overfor politiet for å slippe en belastende rettssak med et voldsomt medieoppbud.

Nå bekrefter politiet i Telemark at det går mot en såkalt tilståelsesdom i etterkant av det mye omtalte nachspielet der Rudberg ble tatt med kokain og GHB.

- Han har tilstått alle de faktiske forholdene i saken, som går ut på kjøp og bruk av narkotika. Dessuten innrømmer han å ha overlatt narkotika til andre, opplyser politiadvokat Odd Skei Kostveidt til TV 2 Nettavisen.

En tilståelsesdom innebærer at artisten erkjenner alle forhold, og at saken derfor går til domsavsigelse uten vitner, tiltaltes forklaring eller bevisførsel. Slike domsavsigelser sparer rettssystemet for ressurskrevende høringer, og den tiltalte får en rask avklaring av sin sak.

Venter narkoanalyse
Skei Kostveidt mener at en bot ikke vil være streng nok straff for Rune Rudberg.

- Nei, i denne saken bærer det mot betinget fengsel, sier politiadvokaten.

Telemarkspolitiet avventer nå en analyserapport fra Kripos før de tar en endelig avgjørelse på hvilket straffenivå de vil kreve for Rudberg.

Alvorlig syk
Det var på et nachspiel på et hotellrom på Rica Hotel Ibsen i Skien i etterkant av en opptreden, at Rune Rudberg ble tatt med et mindre parti kokain og en relativt stor mengde GHB.

Rudberg ble pågrepet som følge av at en kvinne hadde blitt alvorlig syk av GHB som hun fikk av dansebandartisten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere