RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rudshøgda-kjøtt i E.coli-pølser

Sist oppdatert:
Spekepølsene som har gitt E.coli-smitte, inneholder sauekjøtt fra Gildes slakteri på Rudshøgda.

I går ble det bekreftet funn av E.coli-bakterien i Sognemorr fra Gilde. Morren er laget ved Terinas anlegg i Sogndal, men det finnes også kjøtt fra slakteriet på Rudshøgda i pølsene. Gilde bekrefter koblingen mellom Sogndal og Rudshøgda overfor Nationen.

- Opplysningene om at sauekjøtt fra Rudshøgda er en av ingrediensene i Sognemorr er ukjent for meg, sier Preben Aavitsland i Norsk Folkehelseinstitutt til avisen.

Heller ikke Mattilsynet er kjent med koblingen. De mener likevel at mistanken mot kjøttdeigen er svekket. Folkehelsa og Mattilsynet vil nå gå de nye opplysningene etter i sømmene.

Kjøttdeig fra Rudshøgda var tidligere hovedmistenkt i E.coli-saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere