RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rulleskiløpere påkjørt av ruset mann - nå er han dømt til fengsel


Arkivfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix.
Arkivfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix. Foto: ( NTB scanpix )
En 37 år gammel mann er av Aust-Agder tingrett dømt til fem måneders fengsel etter å ha kjørt på tre rulleskiløpere i Vegårshei i ruspåvirket tilstand.

Mannen er også fradømt førerretten på livstid, skriver Fædrelandsvennen.

Det var 26. september i fjor tre rulleskiløpere ble påkjørt under en treningstur langs riksvei 414 i Vegårshei i Aust-Agder. Mannen som kjørte bilen stakk fra stedet, men ble pågrepet dagen etter.

Påtalemyndigheten mente 37-åringen kjørte på to av rulleskiløperne med vilje, og mannen var tiltalt for to tilfeller av grov kroppsskade da han møtte i Aust-Agder tingrett.

I retten forklarte han ifølge avisa at han hadde sovet lite i dagene før hendelsen. Han erkjente straffskyld for kjøring i ruspåvirket tilstand, besittelse av tre gram hasj og flere brudd på veitrafikkloven.

Etter bevisførselen valgte påtalemyndigheten å frafalle tiltalepunktene om grov kroppsskade.

I straffutmålingen vektla retten mannens tilståelse, den lange saksbehandlingstiden og belastningen han ble påført ved at han «på uriktig grunnlag ble anklaget av påtalemyndigheten for å ha kjørt på de fornærmede forsettlig» i formildende retning.

I skjerpende retning trakk det at mannen var domfelt fire ganger tidligere for kjøring i ruspåvirket tilstand, og at mannen ikke hadde gyldig førerkort da påkjørslene fant sted.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere