*Nettavisen* Nyheter.

Rullestolbruker tok gissel

Foto: (Nettavisen)

Den kvinnelige studenten syntes synd på rullestolbrukeren, og ville holde ham med selskap. Det endte med at hun ble tatt som gissel.

05.12.03 09:46

Studenten hadde vært i selskap med venner 24. januar i år, da festdeltakerne bestemte seg for å gå på byen. Utenfor utestedet Kvarteret i Bergen kom hun i snakk med rullestolbrukeren. Mens venninnene gikk videre, ble hun stående igjen og prate med 23-åringen som bare to uker tidligere var dømt til fengsel i to år og ni måneder for voldtekt av en 16 år gammel jente i Trondheim.

- Du blir her
Mannen sa han frøs, og den kvinnelige studenten tilbød seg å bli med ham opp på hotellet der han bodde for å hente en jakke. På hotellrommet ble de sittende og prate om løst og fast. Da studenten etter en time sa hun ville slutte seg til vennene sine igjen, skal rullestolbrukeren ha forandret seg fullstedig. Han tok tak i kvinnen, og holdt fast rundt nesen og munnen hennes.

- Du går ingen steder. Du blir her, var ordren.

- Kranglet om regning
Det oppsto et basketak mellom de to, og kvinnen klarte til slutt å komme seg løs. Hun løp hikstende etter luft ned i resepsjonen og varslet hotellets ansatte.

Rullestolbrukeren har i politiavhør kommet med en helt annen versjon av hendelsen. Han hevder de to begynte å krangle om betalingen av en minibar-regning.

Aktor i Bergen tingrett la ned påstand om 12 måneders ubetinget fengsel for rullestolbrukeren. Tiltaltes advokat ba om full frikjennelse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.