*Nettavisen* Nyheter.

Rumener pågrepet for drap i Telemark

Foto: Telemarksavisa

Østerrisk politi har pågrepet en 30 år gammel rumener for drapet på Magne Sigmund Hansen i 2013.

PORSGRUNN (Telemarksavisa): Det opplyser politiadvokat Jon Borgen i Telemark politiditrikt mandag.

Mannen ble pågrepet for drapet for få dager siden, og politiet jobber nå med å få rumeneren utlevert til Norge. 30-åringen som flyktet til Romania etter at Magne Sigmund Hansen forsvant, er siktet for drap.

- Vi har tidligere forsøkt å få ham utlevert fra Romania til Norge uten å lykkes, nå som han er blitt pågrepet i Østerrike blir det annerledes, sier Borgen til TA.

Politiet mener 30-åringen hadde en sentral rolle i drapet. Dette støttes også av forklaringene til de to andre som allerede er dømt for drapet.

- Det kan ta noe tid å få ham utlevert, vi vet ikke om samtykker til utlevering, legger han til.

Rettssaken er foreløpig ikke berammet, men trolig vil den starte i Nedre Telemark tingrett til høsten.

Meldt savnet

Det var 10. mai 2013 at Magne Sigmund Hanssen ble meldt savnet. Allerede i april tok familien kontakt med politiet med en bekymringsmelding. To uker senere at Hanssen ble meldt savnet ble liket funnet i Gunneklevfjorden i Porsgrunn, av turgåere.

En 31-åring og en 37-åring fra Romania ble i Nedre Telemark tingrett dømt til fengsel i 13 år for å ha drept 64-åringen. Begge tiltalte nektet straffskyld. De erkjente å ha vært i basketak med 64-åringen drapskvelden 21. april, men hevdet Hanssen angrep først og at de handlet i selvforsvar.

Tidligere ustraffet

De to rumenske statsborgerne ble i tillegg dømt til å betale 200.000 kroner i oppreisning til hver av Magnes Sigmund Hanssens sju barn samt hans kone. Ingen av de to var tidligere straffedømt før de ble pågrepet for drapet, og begge har bodd i Norge de siste årene.

31-åringen er fetteren til 64-åringens fraseparerte kone og var også hans leieboer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.