Politiet har foreløpig ikke fullstendig oversikt over hvilken rolle hver av de elleve har spilt i tyveriene.

– Det er en del av etterforskningen nå, og den pågår med full styrke. Rolleavklaringen er en viktig del av etterforskningen, sier påtaleansvarlig Lene Skeistrand i Sørøst politidistrikt til NTB.

Samtlige er siktet for grovt tyveri eller medvirkning til dette. De sju som ble pågrepet i Oslo, blir framstilt for varetektsfengsling onsdag, mens de fire som ble pågrepet i nærheten av Hamar blir framstilt tidligst torsdag.

LES OGSÅ: Elleve rumenere pågrepet for tyverier fra eldre

Alle er i 20-årene, og den mistenkte tyvebanden består av både menn og kvinner. Politiet har per nå ikke planlagt flere pågripelser.

Det er uklart hvor store verdier de har fått med seg etter tyveriene, men politiet sier det er snakk om flere tilfeller i de ulike fylkene. Ved samtlige tilfeller har tyveriene vært rettet mot eldre der de bor, hvor tyvene har kommet seg inn enten via å utgi seg for å være hjemmetjeneste eller på andre måter.

Et av de eldste ofrene skal ha vært 100 år gammel.

–Det er integritetskrenkelsen, det å ta seg inn hjemme hos eldre og ta gjenstander fra dem, som er alvoret i saken her, sier Skeistrand.

Rumenerne ble pågrepet lørdag som et resultat av tips fra publikum, og etterforskes gjennom et omfattende samarbeid mellom politidistriktene Agder, Innlandet, Oslo, Øst og Sørøst.

–Dette samarbeidet har fungert svært godt, sier Skeistrand.