Rundt 200 nordmenn i pedofiliforum på nettet

NRK har infiltrert nettverket, der brukerne åpent diskuterer sine pedofile preferanser.

OSLO (NTB): Over 1.100 skandinaver – blant dem rundt 200 nordmenn – er medlemmer i et skult pedofilinettverk på nettet. Kripos er bekymret for at diskusjonene i forumet øker faren for overgrep.

NRK har infiltrert nettverket, der brukerne åpent diskuterer sine pedofile preferanser. Ved hjelp av kryptering og programvare for anonymisering, reduseres risikoen for å bli tatt, noe som bekymrer politiet.

– Brukerne føler lav risiko, og det er fokus på normalisering der de snakker om lovbruddene som felles interesser og uten noen motstand, sier politioverbetjent Emil Kofoed, som jobber med å etterforske seksuelle overgrep mot barn.

Han frykter slik kontakt via nettforum forsterker faren for at personer med fantasier kan komme til å begå overgrep i virkeligheten. Selv om det er forbudt å dele nakenbilder av barn på forumet, deler brukerne andre bilde som kan være ulovlige.

– Etter norsk lov er all seksuell framstilling av barn under 18 år forbudt. Da går ikke grensen for om barnet er med eller uten klær, forklarer Kofoed.

Psykolog Jim Aage Nøttestad har drevet med pedofile og gruppebehandling i fengsel. Han liker ikke det han ser.

– Jeg opplever at de fleste pedofile ønsker å få kontroll på følelsene sine, og er motivert for å endre seg. Men her er det definitivt snakk om nettsider som legitimerer overgrep, sier Nøttestad. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.