RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rune vil være snillere enn Jens

Foto: Berit Almendingen (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Byrådslederkandidat Rune Gerhardsen (Ap) liker ikke at Ap-leder Jens Stoltenberg er åpen for å vurdere 24 års aldersgrense for ekteskap mellom nordmenn og utlendinger.

- Jeg hater egentlig de fleste regler, og jeg synes det blir for dumt med en slik 24 års regel, sier Rune Gerhardsen til TV 2 Nettavisen.

Dermed går Gerhardsen, som i sin tid ble hudflettet for å dra i gang "snillismedebatten", imot Ap-lederen.

Jens Stoltenberg sa mandag at det er mulig at han vil gå inn for den samme loven som Danmark har vedtatt. Der er det 24 års grense for å inngå ekteskap mellom dansker og innvandere. EU vurderer også å innføre en lignende regel.

Sol bak skyene
Bortsett fra denne uenigheten var det bare fryd og glede og en sol som tittet fram bak regntunge skyer da Oslo Arbeiderparti åpnet sin valgkamp i Vaterlandsparken tirsdag ettermiddag.

Ordfører kandidat Ellen Horn og Rune Gerhardsen holdt et nesten timelangt show der to småfrekke dukker var viktige deltakere. Oslopartiet har valgt slagordet ”Arbeiderpartiet. Nytt byråd – før de selger hele Oslo”, og privatisering var et sentralt tema under showet.

Promp og tårer
- En by er ikke noe som en kan planlegge kortsiktig. En privat investor har ikke et hundreårsperspektiv. Vi vil bygge en by som kan glede Osloborgere om 100 år. Det er snakk om byens sjel, sa Rune Gerhardsen før han ble avbrutt av Ellen Horn oppløst i tårer – i form av en dukke.

- Uhu, det er så rørende dette med byens borgere, snufset Horn før hun ble avbrutt av Gerhardsens høylytte promp.

- Uff, Rune, du er altså så folkelig, utbrøt dukke-Ellen.

Maratonløp
Horn og Gerhardsen skal framføre showet hele 35 ganger rundt omkring i Oslo i løpet av valgkampen. Etter premieren fortalte en svett og strålende fornøyd byrådslederkandidat at han bestemte seg for ett år siden at han ville spisse sitt foredrag for å få oppmerksomhet under valgkampen.

- Vi ønsker å løse opp stemningen med dukkene. Målet er å være selvironiske, det er viktig for politikere, sier Gerhardsen som har fem år bak seg i PR-byrået Geelmuyden.Kiese. Men han benekter at en må ha bakgrunn som skuespiller eller PR-bransjen for å drive valgkamp for Oslo Ap.

- Jeg skammer meg ikke for å si at jeg er stolt av dette. Men samtidig er det viktig å understreke at vi ikke kommer noen vei med bare en gimmick, vi må ha et budskap, ellers har et show ingen verdi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere