RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rune Øygard kastet ut av Facebook

FIKK NEI: Tidligere Arbeiderpartiet-politiker og ordfører i Vågå Rune Øygard har fått profilen sin sperret på Facebook (ARKIVFOTO).
FIKK NEI: Tidligere Arbeiderpartiet-politiker og ordfører i Vågå Rune Øygard har fått profilen sin sperret på Facebook (ARKIVFOTO). Foto: NTB Scanpix
Sist oppdatert:
Facebook ønsker å utestenge overgrepsdømte personer. Én av dem som nå nektes adgang er tidligere Vågå-ordfører Rune Øygard, skriver VG.

Nesten et halvt år er gått siden Øygard slapp ut av fengsel etter å ha sonet ferdig dommen for overgrep mot en mindreårig jente. Han vil kjempe for å få saken gjenopptatt – og for retten til å være på Facebook.

– Facebook er blitt et sted der alle er. Å være utestengt oppleves som en dobbel straff, sier Øygard til VG.

Han er blitt kastet ut av verdens mest brukte sosiale nettsted ikke bare én, men tre ganger. For en måned siden forsøkte han å opprette en ny konto, men fikk automatisk beskjed om at han var blokkert.

– I eposten fra Facebook i fjor, fikk jeg beskjed om at avgjørelsen er i tråd med deres retningslinjer fordi jeg er å anse som en dømt seksualforbryter, sier Øygard.

Han har sendt to brev til Facebook der han har lagt fram sitt syn på hvorfor han mener avgjørelsen er urimelig, foreløpig uten svar. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere