RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rusede leger går fri

Sist oppdatert:
Rusede leger går fri, mens sykepleiere som ruser seg på jobb får sparken. Det er konklusjonen i en ny rapport fra Statens helsetilsyn.

Rusede leger går fri, mens sykepleiere som ruser seg på jobb får sparken. Det er konklusjonen i en fersk rapport fra Statens helsetilsyn. Legene ruser seg på tyngre stoffer enn sykepleirene, men får likevel mildere straff enn sykepleierne, melder bladet Sykepleieren.

Svært overrasket
- Sykepleiere som er kvinner blir vurdert mye strengere enn leger. Jeg kan ikke se at det er noen grunn til at det skal være forskjellsbehandling her mellom leger og sykepleiere når det gjelder sanksjoner, sier forbundsleder i sykepleierforbundet, Bente Slåtten, til Kanal 24.

Hun er svært overrasket over tallene som kommer fram i rapporten og at hun ønsker å gå videre med saken.

- Først skal jeg ta det opp med helsedirektøren for å få endret denne praksisen. Og så har jeg lyst til å få likestillingsombudet til å vurdere om dette er en forskjellsbehandling som er urimelig, sier Slåtten.

- Vil se det alvorlige
President i legeforeningen, Hans Kristian Bakke, vil ikke mene noe om hvorfor leger og sykepleiere behandles forskjellig. Legepresidenten avviser at legene dekker hverandre.

- Jeg tror at leger som oppdager at en kollega ikke fungerer, enten det er rusmisbruk eller andre ting, vil se det alvorlige i den situasjonen overfor pasientene og sørge for at det blir tatt affære, sier Bakke til Kanal 24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere