Gå til sidens hovedinnhold

Russ med hjernehinnebetennelse

Ei russejente (19) fra Nord-Trøndelag er innlagt med smittsom hjernehinnebetennelse.

Jenta som opprinnelig er fra Inderøy, er avgangselev ved idrettslinja ved Verdal videregående skole i Nord-Trøndelag. Hun ble lagt inn på sykehuset i Levanger natt til fredag.

Har det etter forholdene bra
Smittevernlege Jan R. Tunby i Verdal sier til Trønder-Avisas nettuttgave at det står rimelig bra til med jenta. Han sier det rutinemessig iverksettes tiltak for å unngå utbrudd av en epidemi. Tidlig i vår ble en god del av russen vaksinert mot meningokokk-bakteriene A og C.

- Hvilken bakterie som har rammet den unge pasienten vet vi ennå ikke, men det er tydelig at hun ikke har hatt beskyttelse mot typen, sier Tunby ifølge Trønder-Avisa.

Informerte medruss
- Jeg fikk melding om dette av smittevernlegen i formiddag og gikk straks ut i russeklassene for å informere dem, sier rektor Ragnhild Saxebøl Nordset ved Verdal videregående skole til TV 2 Nettavisen fredag ettermiddag.

Skolen har fem avgangsklasser med rødruss.

Dette er meningitt (smittsom hjernehinnebetennelse)

- Skolen er varslet og i tillegg har vi sendt ut informasjon til legekontor i Inderøy, Steinkjer og Verdal om at de må være på vakt, sier smittevernlege Jan Tunby til adressa.no.

Ingen grunn til panikk
Han understreker at det ikke er noen grunn til panikk blant russen i Nord-Trøndelag.

- Russen er jo ferdig med feiringen, nå sitter de for det meste og leser til eksamen, sier rektor.

Hun forteller at elevene ble lei seg, men tok opplysningene med fatning.

- De ble veldig lei seg på vegne av venninnen sin og tok det jeg sa på alvor. Jeg minnet dem om smittevernlegens råd; at de må være ekstra påvakt hvis de får feber, utslett eller hoste, og ikke ta noen sjanser, men komme seg til lege for å utelukke smitte. De ble også minnet om å unngå deling av flasker og glass, sier rektor Nordset.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg