*Nettavisen* Nyheter.

Russejente stakk fra ulykke

Mossejenta fikk 45 dager fengsel og mistet førerkortet for alltid etter å ha stukket av fra en bilulykke.

Den 19-år gamle jenta kjørte en bil med tre passasjerer, men bilen var kun registrert for to. En av de fire jentene fikk brudd i ryggraden i ulykken. Den 19-årige sjåføren stakk av, skriver Moss Dagblad.

Sjokk
Den tiltalte russejenta forklarte i retten at hun var livredd politiet og ikke likte store menneskemengder. Hun meldte seg ikke til politiet før syv timer etter ulykken. Dette forklarte hun med sjokk. Ettersom hun hadde ringt både kjæresten og faren for å fortelle hva som hadde skjedd festet ikke retten lit til dette.

- Retten finner det utvilsomt at tiltaltes motiv for å flykte hovedsakelig var for å unndra seg etterforskning da hun fryktet at hun kunne ha kjørt med promille, ble det konkludert i dommen fra tingretten.

Et vitne hevdet at russejenta ba kjæresten ta på seg skylda fordi hun hadde drukket to rusbrus.

Siste kjøretur
Jenta slapp ubetinget fengsel da den skadde jenta ble tatt vare på av andre på ulykkesstedet. 19-åringen fradømt førerkortet på livstid, fikk 45 dagers betinget fengsel med en prøvetid på to år og bot på 7000 kroner. I tillegg må hun betale saksomkostningene på 5000 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag