Russen hetser de prostituerte

Nesten daglig må de prostituerte på strøket i Bergen tåle spyttklyser, ølbokser og kraftige ukvemsord fra russen.

09.05.06 11:54

Ungdommer i russedress er nå blitt et stort problem for de prostituerte. Nesten hver eneste kveld ruller det en russebil forbi med vinduene nede.

- Russen skriker ukvemsord, bruker vannpistolen og kaster ting på dem. Vi ser at dette er blitt en del av leken som russen bruker tid på, sier daglig leder i Kirkens Bymisjon, Leif Jarle Theis til iBergen.no.

- Respektløst
Før årets russefeiring tok til, sendte Utekontakten i Bergen kommune et brev til russen der de oppfordrer dem til å slutte med leken. Men brevet ser så langt ikke ut til å ha gjort sin misjon.

- Vi synes dette er respektløs adferd og vinter om en mangel på forståelse for de prostituertes livssituasjon. De tråkker på folk som i utgangspunktet har en vanskelig situasjon og som opplever at de ikke blir møtt med den respekten de har krav på som mennesker, sier Theis som minner om at dette er ungdom som senere kanskje skal bekle viktige stillinger og roller i samfunnet.

Frykter mer sjikane
Russefeiringen er nå inne i sin siste og mest hektiske fase og Theis frykter at sjikanen kommer til å vedvare.

- Både vi i Krikens Bymisjon og Utekontakten til Bergen kommune snakker daglig med de prostituerte om disse hendelsene. Jeg håper at russen nå kan slutte med denne type aktiviteter.

- Har dere snakket med russen igjen?

- Vi har gjort oss tilgjengelig for samtale og hvis russen ønsker å vite mer om arbeidet vi driver så er det bare til å ta kontakt, sier Theis til iBergen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag