*Nettavisen* Nyheter.

Russen lagde kaos, men glemte noe før de dro hjem

SØPPEL: Slik så det ut etter at russen hadde hatt fest i øst for Torp i Sandefjord natt til søndag.  Foto: Kristin Bjørntvedt (Sandefjords Blad)

Noen av dem har allerede fått en telefon.

Glasskår, ølbokser, søppelsekker, snusbokser og møkkete klær ligger strødd på plassen utenfor Dakota Norway sine lokaler øst for Torp. Heldigvis har de som var på fest der i natt lagt igjen «visittkortene» sine.

– Det er helt tydelig at det er russen som har festet her, sier Thorbjørn Larsen, styremedlem i Dakota Norway til Sandefjords Blad.

Han har plukket flere russekort fra bakken. Noen av dem har allerede fått en telefon fra Larsen. Mandag morgen skal han blant annet ringe til rektoren ved Sandefjord videregående skole.

Vestfold-russ på fest

Men det er ikke bare Sandefjord-russ som har brukt området. Russekort fra både Re videregående skole og Wang Toppidrett i Tønsberg ligger strødd utover plassen.

Klikk på bildet for å forstørre.

IRRITERT: Thorbjørn Larsen, styremedlem i Dakota Norway håper russen kan komme å rydde opp etter festen sin. Området ved hangaren deres er full av ølbokser, glasskår og søppel. Foto: Kristin Bjørntvedt (Sandefjords Blad)


Larsen håper de ansvarlige kommer å rydder opp etter seg. Foreløpig har han ikke tenkt til å politianmelde det.

– Dette går ikke an. Dette er privat grunn. De kan ikke feste her og forlate området slik, sier han irritert.

Festen har foregått på området rett foran hangaren til Dakota Norway. Det er et område som flyene kjører på.

Stadig uvedkommende på besøk

Larsen er møkka lei av at folk bruker plassen deres uten tillatelse. For dette er nemlig ikke første gang. Han vil ha en slutt på det.

– Vi leier området her av Stokke kommune. Det er ingen andre som skal bruke det.

Nå ser han og de andre i styret seg nødt til å sitte vakt på stedet i helgene. Neste skritt blir å få området videoovervåket.

– Vi må jo gardere oss mot slikt. Detta gidder vi ikke, understreker han.

Klikk på bildet for å forstørre.

VISITTKORT: Russen hadde lagt igjen visittkort, og flere av den er allerede ringt. Foto: Kristin Bjørntvedt


Russen er på plass for å rydde

Lars-Erik Moldeklev Erlandsen, som er russepresident i Vestfold, bekrefter at det var Vestfold-russ på plassen natt til i går. Også han var der.

Russepresidenten sier det var helt tilfeldig at de havnet der. Hensikten var å komme seg vekk fra boligstrøk med russebussene.

– Men vi er her ute og rydder nå. Vi tar ansvar og skal få fjernet dette. Vi skal shine stedet og sope det reint, sier han, og legger til:

– Det er ekstremt dårlig gjort av oss.

Les flere saker hos SB.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.