*Nettavisen* Nyheter.

Russen ødela Stadion-festen

Foto: Henrik Færevåg/iBergen.no

Brann fikk det som så ut som vinnermålet, men Start slo tilbake

16.05.09 20:44

(iBergen.no) Det var kanskje ikke annet enn rimelig at en russ gjorde seg bemerket på Brann Stadion på selveste 16. mai.

Mads Stiokkelien er Start-spiller og russ og innbytter. Kun fem minutter etter at han kom inn på banen sørget han alene for at det regner kraftig på Branns parade i toget gjennom Bergens gater i morgen. Han fikk klokkerent treff på backen Hunter Freemans herlige overlegg og Håkon Opdal hørte bare suset av ballen som føk opp i nettaket på direkte volley.

- Det var en flott prestasjon men det er irriterende at vi ikke avskjærer innlegget, noe vi hadde full anledning til og at ikke vi fulgte ham inne i boksen. En klassisk tellefeil, mente Brann- trener Steinar Nilsen om Starts utligning.

Utligningsmålet kom i det 87. minutt etter at Erik Huseklepp la ut på 16 meter til Petter Vaagan Moen som dundret ballen i mål i det 76.

Det fikk "Gullet ska hem" til å runge på tribunen.

- Det var forbasket at vi ikke klarte å gi dette flotte publikummet og denne rammen mer enn det vi gjorde. Vi skapte sjansene, men fikk ikke drept kampen. Dermed ble det kamp helt inn, sa en irritert Steinar Nilsen etterpå.

Sjansene han omtaler er egentlig Erik Huseklepp. Han kommer til sjanser uansett hvor han er, men har ennå ikke den roen som gjør at han er i stand til å se medspillerne og servere ferdigscorede innlegg. I stedet blir det til dels håpløse forsøk selv. Da han endelig leverte, ble det mål og et flott et også.

Bolanos: I forkant var det mye snakk om Cristian Bolanos. Han fikk vist at han er en eminent spiller, men denne gangen fikk han overfrakk i form av Birkir Sævarsson som gjorde sine saker forbilledlig og tok costaricaneren mer eller mindre ut av spillet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Henrik Færevåg/iBergen.no

Islendingen erstattet Bjørnar Holmvik på venstreback og gjorde det på en måte som gjør at det kan bli en stund før bæringen er tilbake. Like oppløftende var Hassan El Fakiri på høyresiden. Han ønsker ikke å spille back, men det er i dag det eneste stedet på banen der han fortsatt holder høyt nivå. Midtbanen var ankret i Rudy Austin og Eirik Bakke og det kan fort bli Branns sentrale knutepunkt så lenge de to er friske og uten karantener.

For Brann var kampen bedre enn de fleste andre de har spilt i år, men Start er ikke noe lag en skal kimse av. De har typer, de har kreativitet og de har duellstyrke. Og ville, om deres stall var bredere kunne kjempert om medaljer.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Henrik Færevåg/iBergen.no

Myggen: Erik Mykland fikk den annonserte applausen fra et høflig Brann-publikum før kampen og viste glimtvis at han fortsatt betyr noe i Tippeligaen. Det er ingen som gjør det Myggen gjør. Men mot bulldozerne Bakke og Austin ble det litt for spedt i duellspillet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: henrik Færevåg/iBergen.no

Øvrebø: Til slutt noen ord om dommeren. Tom Henning Øvrebø viste seg offentlig for første gang siden den famøse semifinalen mellom Chelsea og Barcelona og smilte bredt etter kampen. Sikkert hyggelig å komme seg i ilden igjen og prestere en prikkfri kamp i en batalje som var litt enklere å hanskes med.

Les flere nyheter fra Bergen her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag