Gå til sidens hovedinnhold

Russergrensen var stengt

En grenseovergang til Russland ble tirsdag stengt i halvannen time etter at russerne skal ha oppdaget et mistenkelig objekt.

Det var den russiske grensekommissæren som stengte grensen ved overgangen på Storskog i Finnmark tirsdag formiddag.

– Den forklaring vi har fått på stengningen, er at russerne tirsdag formiddag oppdaget et mistenkelig objekt i området ved kontrollstasjonen om lag 400 meter bortenfor våre egne lokaler, sier grensekommissær Leif Ljøkjell.

Etter en drøy time hadde russerne avklart situasjonen og grensetrafikken gikk dermed som normalt igjen.

– Det oppsto ingen store problemer, men en viss forsinkelse i trafikken ble det selvsagt, sier Ljøkjell.

Grensekommissæren fikk samtidig en forklaring fra russerne om et rykte som mandag spredte seg i Finnmark om at en norsk statsborger var pågrepet mistenkt for å planlegge terrorvirksomhet på russisk side.

Ljøkjell opplyser at bakgrunnen for dette ryktet var et intervju som en russisk journalist hadde hatt med en general i Murmansk. Generalen skulle da ha sagt at en nordmann ble pågrepet for to-tre dager siden, men tirsdag avkreftet russerne opplysningen.

– Generalen hadde omtalt en episode som ligger flere år tilbake, men som viste at grensekontroll fortsatt er viktig, sier Ljøkjell til NTB.

Han kan ikke direkte bekrefte at russerne er blitt langt mer mistenksomme etter de mange terroranslagene sør i landet, men vil ikke utelukke at det går ut direktiver fra Moskva som preger også russerne i de nordlige områdene.

(©NTB)

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar