Gå til sidens hovedinnhold

Russetoget stoppet etter 105 år

Russetoget i Oslo stoppes etter 105 tradisjonsrike år. - For mye fyll og bråk, sier politiet.

Tradisjonen tro pleier russen fra Oslo og Akershus å gå i tog i hovedstaden 17. mai. I år har politiet satt ned foten og avlyser hele paraden.

- Vi har sagt nei på bakgrunn av hva som har skjedd de seneste årene. Vi har hatt innvendinger fordi det har vært altfor mye fyll og bråk. I tillegg har det vært veldig få russ som gidder å delta, sier Knut Meling ved sentrum politistasjon til Nettavisen.

Hva synes du om at russetoget er avlyst? Si din mening under artikkelen.

Russens forslag
De siste seks årene har det ikke vært tillatt med kjøretøy i russetoget. På grunn av for mange restriksjoner er det russen selv som har foreslått å avlyse toget.

- Det har kommet så mange restriksjoner fra politiet på russetoget siden 2003, at det ikke er til å kjenne igjen, sa russepresident Erik Dibba til Nettavisen onsdag 14. april.

På vegne av russen har han selv tatt initiativ til andre løsninger på nasjonaldagen:

- Det er ikke lenger noe lekent russetog som får vise seg fram for kjente og kjære og andre skuelystne, så i stedet for et kjedelig tog, ser vi på andre muligheter, sier Dibba.

Utstilling på Tullinløkka
Meling bekrefter å ha vært i samtaler med russepresidenten, og at de har kommet til en løsning:

- Russen kommer til å ha en utstilling av et par russebiler og noen busser på Tullinløkka mellom klokken 15 og 17 på nasjonaldagen.

Dibba er fornøyd med det endelige resultatet:

- Det viktigste for oss er at russen får en plass på 17. mai. I de siste årene har kun én av ti russ deltatt i toget. Det sier litt om at det ikke fungerte, sier Dibba.

Hva synes du om at russetoget er avlyst? Skriv inn din mening i kommentarfeltet.

3255

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken