RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russisk leder advarer EU om Ukraina

Russiske militærkjøretøyer på en jernbanestasjon nær den ukrainske grensen. Hvis EU begrenser tildelingen av visa til russiske politikere som straff for Russlands rolle i krisen i Ukraina, vil russerne svare med samme mynt, sa en russisk politiker onsdag.
Russiske militærkjøretøyer på en jernbanestasjon nær den ukrainske grensen. Hvis EU begrenser tildelingen av visa til russiske politikere som straff for Russlands rolle i krisen i Ukraina, vil russerne svare med samme mynt, sa en russisk politiker onsdag. Foto: Stringer (Reuters)
Sist oppdatert:

Hvis EU begrenser tildelingen av visa til russiske politikere som straff for Russlands rolle i krisen i Ukraina, vil russerne svare med samme mynt. Følgene for internasjonalt samarbeid kan bli store, sier en russisk politiker.

Storbritannias statsminister David Cameron har antydet at det bør skjæres ned på antallet visa som gis til russiske ledere. Aleksej Putsjkov, som leder utenrikskomiteen i den russiske nasjonalforsamlingens andrekammer Dumaen, sa onsdag at EU i så fall kan vente et klart svar.

– Russland vil selvsagt svare med de samme midlene. Dette kan føre til en nedkjøling uten sidestykke av forbindelsene på internasjonalt nivå, sa Putsjkov, som ifølge russiske nyhetsbyråer mente flere viktige samarbeidsorganisasjoner kan bli rammet.

Han pekte på Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa OSSE og Europarådet.

– Vi kan få en situasjon som er verre enn under Den kalde krigen, da slike organisasjoner bidro til en viss demping av internasjonal spenning, framholdt Putsjkov.

Han tilføyde at «verden består ikke bare av EU», og sa at hvis EU trapper ned samarbeidet med russerne, vil de ganske enkelt søke andre partnere. EU har sammen med USA krevd at Russland trekker sine militære styrer ut av den ukrainske Krim-halvøya.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere