RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russisk tankskip har full kontroll

Sist oppdatert:
En slepebåt kom ved 16-tiden frem til den russiske oljetankeren som er i drift ved Stad, og kapteinen om bord har godtatt bistand.

Oljetankeren «Kuban» mistet motorkraften 15 nautiske mil vest for Sildagapet ved Stad.

- Vi mener situasjonen er under full kontroll, sier, vakthavende ved Hovedredningssentralen Sør-Norge, Joe Halvard Braseth til NTB.

Kapteinen om bord har godtatt at båten blir tatt under slep dersom det blir behov for det.

Roser kapteinen
Den Liberia-registrerte tankeren Kuban som har et mannskap på 23, driver med været i sørvestlig retning langs kysten, ifølge HRS. Bølgehøyden i området er om lag 10 meter, og skipet driver med en fart på rundt tre knop.

- Kapteinen har opptrådt svært profesjonelt og fortjener ros for måten han har gått fram på, sier Braseth.

Det var kapteinen selv som valgte å legge seg på været i påvente av at stormen skulle gi seg.

Braseth har snakket flere ganger med kapteinen over satellittelefon. Han mener det er viktig å få fram hvor profesjonelt den russiske kapteinen hele tiden har opptrådt. Ved tidligere episoder har fartøyer mistet motorkraft og kommet i drift uten at norske myndigheter er blitt varslet.

- Denne gang var det en erfaren sjømann som valgte å legge fartøyet på været, samtidig som han hver halve time ga oss punktlige oppdateringer om situasjonen, sier Braseth

På vei til Murmansk
Kuban er 243 meter lang og 42 meter bred. Fartøyet er bygd i 2000 og har dobbelt skrog. Skipet var på vei til Murmansk i Russland da det gikk inn i stormområdet utenfor Stad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere