RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ruter vil overvåke kollektiv-reisende

Foto: Bendiksby, Terje (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Godtar du det ikke, får du ikke kjøpe det nye elektroniske Flexus-kortet.

Den siste uken har Ruter, som er en sammenslutning av Oslo Sporveier og Stor-Oslo lokaltrafikk, sendt brev til flere tusen av sine kunder: I brevet gir de kundene ti dager på å godta og signere betingelser om at Ruter AS kan lagre reisevanene de samler inn fra folks Flexus-bruk. Kunder som sier nei får ikke lenger ha månedskort av typen Flexus, skriver Aftenposten.

Siden februar i år har Ruters lagring av Flexus-data vært et tema for Datatilsynet. Nå jobber de med en rapport som skal fastslå om dataene kan lagres og i så fall hvor lenge. Dette arbeidet er ikke over før om en uke eller to.

- Ting kan tyde på at de fører ganske detaljerte oversikter over reisevaner. Hvor du går på bussen, og når du gjør det. At man må gjøre det for å fakturere internt er en ting. Men at informasjon skal ligge på individnivå i lang tid er noe vi sliter veldig med, sier avdelingsdirektør Leif T. Aanensen i Datatilsynet.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere