RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ryanair truer med å legge ned på Rygge

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Ryanair-ledelsen reiste i eget fly til Norge for å møte Siv Jensen og diskutere den omstridte flyseteavgiften. Flyselskapet truer med å legge ned basen på Rygge ved Moss dersom Norge innfører avgiften neste år.

Ryanairs kommersielle direktør David O'Brian reiste sammen med selskapets salgssjef for Skandinavia, Hans Jørgen Elnæs, med et eget fly til Norge torsdag for å møte finansminister Siv Jensen (Frp) om saken.

– Dette er et møte som dreier seg om en utgift på 5-6 millioner euro (47-57 millioner kroner) året for oss. Får vi stanset denne avgiften, er de utgiftene vi måtte ha på denne flygingen vel anvendte penger, sier O'Brian til Aftenposten.

– Jensen kalte oss inn til møte. Det var fint å møte henne og si våre meninger om avgiften. Hun var interessert i å høre om konsekvensene, men jeg kan ikke si noe om hennes syn på saken, sier Ryanair-direktøren til NRK.

I tillegg til å legge ned basen, vil Ryanair halvere antall ruter fra Rygge dersom avgiften innføres.

Administrerende direktør ved Moss Lufthavn Rygge, Pål Tandberg, har sagt at dersom Ryanair gjør alvor av dette, vil det bety at flyplassen må legges ned.

Stortinget vedtok flyseteavgiften mandag. Avgiften er på 80 kroner pluss moms, totalt 88 kroner.

– Det er viktig å høre på så alvorlige innvendinger som dette. Nå skal vi sende avgiften ut på høring, før den eventuelt blir en realitet i april. Da må vi få all relevant informasjon på bordet, sier finansminister Siv Jensen til NRK. (©NTB)

Les også: Varsler nedleggelse av Rygge 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere