*Nettavisen* Nyheter.

Ryddet arkivet - fant en formue

Foto: (TV 2)

Under en opprydning på Eidsvoll-museet ble landets dyreste tusenlapp funnet. Arkivene rommet også andre skatter.

06.02.04 21:11

Det var under en opprydning ved Eidsvoll-museet at en ukjent samling sedler ble oppdaget for en stund siden. En av sedlene var Norges mest sjeldne og dyreste; en 1000-krone fra 1895, melder TV 2 Nyhetene.

- Vil ta salgsrekord
Mynthandler Kjell Riibe i Trondheim er overbevist om at samlingen vil slå alle tidlige rekorder dersom den blir lagt ut for salg.

- Det her betaler jeg i hvert fall to millioner for, sa jeg da jeg så sedlene første gang. De fikk sjokk, for de trodde at sedlene ikke var verd noen ting, forteller Riibe til TV 2 Nyhetene. Han tror samlingen ville gått for minst en halv million kroner på auksjon.

Riibe har samlet mynter og sedler siden han var fem år gammel. I dag har han et 20-talls pengeskap og hvelv fylt med flere tonn sedler, og enda flere tonn mynter. Han er det nærmeste du kommer en norsk Onkel Skrue.

Usikker fremtid
Men som både selger og samler er det ikke helt enkelt å avgjøre hva som vil skje med det siste tilskuddet til samlingen i fremtiden.

- Jeg har veldig lyst til å beholde dem selv. Problemet er at jeg driver butikk - det er en vanskelig kombinasjon - det er klart at samleren ligger jo i meg hele tiden, innrømmer Riibe.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag