RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ryddet sneiper og søppel fra Utøya-minnesmerke

TIL BESVÆR: I begynnelsen av mai valgte Utstranda Velforening å flytte minnestedet etter 22. juli. Bildet viser hvordan det så ut på minnestedet ved E16 ved Tyrifjorden i august 2011.
TIL BESVÆR: I begynnelsen av mai valgte Utstranda Velforening å flytte minnestedet etter 22. juli. Bildet viser hvordan det så ut på minnestedet ved E16 ved Tyrifjorden i august 2011. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)
Etter flyttingen er det blitt mer søppel på stedet, sier Trond Henry Blattmann.

OSLO (NTB): Sneiper, gamle hermetikkbokser og søppel møtte folk da de besøkte det nye Utøya-minnestedet ved E16 i helgen.

Trond Henry Blattmann, leder for 22. juli-minnegruppa, raser over respektløs behandling og flytting av minnesmerket, melder NRK.

I begynnelsen av mai valgte Utstranda Velforening å flytte minnestedet etter 22. juli, på grunn av det de kaller uverdige forhold langs fylkesvei 155 på Utstranda. Men etter flyttingen er det blitt mer søppel på stedet, ifølge Blattmann.

- Som sikkert mange husker ble minnestedet ved Lien gård flyttet av «naboene» ved hjelp av en hjullaster. Det nye minnestedet ved E16 ble besøkt av Lisbeth Røyneland og Beate Vatndal i helgen. Minnestedet ligger bak en låst bom og så ikke ut, skrev Blattmann på Facebook.

- Knust glass, gamle kvitteringer, gamle hermetikkbokser, visne blomster, tistler og annet skrot dekket steinen. Utrolig trist å oppleve manglende respekt for det intuitive minnesmerke som lå ved Lien gård, som sørgende, berørte og andre behandlet med respekt. Se nå hvordan det har blitt etter at «naboene» flyttet det!!! Skam dere!, skriver han videre.

Han sier til NRK at han ikke tror minnesmerket hadde blitt forsøplet om det ikke hadde blitt flyttet.

- Jeg er der ikke så ofte selv, men får hele tiden tilbakemeldinger fra folk som kjører forbi. Tidligere var det nok noen som ryddet litt rundt, for det så stort sett fint ut. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere