RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røykeklubb på kro ulovlig

Sist oppdatert:
Det hjelper ikke om kun medlemmer har adgang - et serveringssted kan ikke omgå røykeloven med et eget røykerom. Men røyke-kampen fortsetter.

Det er konklusjonen etter at røykeloven er prøvd for retten for første gang i Norge.

Til tross for at Albertine kro på St. Hanshaugen i Oslo har et eget røykerom for medlemmer, mener retten at røykeloven skal gjelde også her, melder NRK.

Gir seg ikke
Ifølge loven er det forbudt å røyke der allmennheten har adgang, men prosessfullmektig Erik Nord,som representerer Albertine kro, hevdet at serveringsstedets medlemmer ikke representerer allmennheten.

Retten gir Albertine medhold i at allmennheten ikke har adgang, men fordi loven har en intensjon om å begrense røyking generelt så får kroa allikevel ikke rettens medhold.

- Ærbart
Men Erik Nord og Albertine Kro gir seg ikke, de vil påkjære kjennelsen til lagmannsretten.

– Vi vil jo ha et gjennombrudd for dette i retten, slik at det blir etablert som ærbart og lovlig å ha separate røykerom hvor ingen sjeneres, eller å ha steder som kun er for røykere, sier Nor til Østlandssendingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere