RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røykere risikerer oppsigelse

Sist oppdatert:
Vaktene på Nordlandssykehuset i Bodø må notere navnet på ansatte som blir tatt i å røyke i arbeidstiden. De som blir tatt tre ganger risikerer å bli oppsagt.

Vaktene skal informere den ansattes leder, som plikter å følge dette opp som personalsak. Det betyr formell advarsel om brudd på arbeidsreglementet, og ved gjentakelser fare for oppsigelse, skriver Avisa Nordland.

Det har vært røyeforbud på sykehusets område i lang tid, men røykfritt har det likevel ikke blitt, og nå har direktør Eivind Solheim og driftssjef John Pedersen fått nok. I et brev til avdelingssjefene ber de om at alle sammen tar et krafttak for å få alle ansatte til å etterleve forbudet.


Fra og med 7. februar øker sykehuset derfor kontrollene. Uniformert vaktpersonell skal kontrollere særlig uteområdene, underetasjen og første etasje. Inntil nå har vekterne bedt røykende ansatte om å stumpe røyken, men det har vist seg å ikke være nok.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere