RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røykerne kastet ut igjen

Sist oppdatert:
Bareierne i Porsgrunn som flyttet bardisken ut og røykerne inn, måtte i går krype til korset.

Husker du de lure bareierne på Mucky Duck’s Bar som flyttet bardisken ut i bakgården for å kunne beholde inneplassen som røykeområde?

Etter at Telemarksavisa skrev om den snedige planen til Magne Haugen og Gunn-Heidi Andersen våknet Porsgrunn kommune og kastet seg på telefonen, skriver avisa.

Planen var nemlig å kreve gjestene for et depositum på ølglasset slik at de ansatte i baren ikke trengte å gå inn for å rydde. Dermed hevdet eierne at det ikke lenger kunne defineres som serveringslokaler innendørs, noe som i så tilfelle ikke ville blitt berørt av den nye røykeloven.

Men spesialkonsulent for skjenkesaker, Petter Kjendalen, i Porsgrunn kommune la bredsiden til og fikk tettet det nyoppdagete hullet i røykeloven.

- Hvis ikke de gjør om på dette så mister de skjenkebevillingen. De har lov til å skjenke ute, men de har ikke lov til å ha en bar der. Og når betjeninga ikke er inne i lokalet har de heller ingen kontroll over skjenkinga. De driver på midlertidig bevilling og har søkt om ny, så hvis de vil ha ny skjenkebevilling er det her helt sjanseløst, sa Kjendalen til Telemarksavisa.

Dermed bar det ut i bakgården på ny for røykerne. En slukøret bareier, Magne Haugen, måtte innse at slaget var tapt dersom han ville fortsette å selge øl.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere