*Nettavisen* Nyheter.

Rykter og sverting av Marit Nybakk

Foto: (Cornelius Poppe/SCANPIX)

Partikolleger i Oslo Ap har satt ut rykter om at Marit Nybakk er en «psykisk ustabil kranglefant», skriver Aftenposten Aften.

14.09.04 14:12

Bakgrunnen for svertekampanjen skal være å presse Marit Nybakk (57) nedover på stortingslista til Oslo Arbeiderparti. Personkamp, rykter og intern strid er slett ikke noe nytt i lokallaget. Også i denne nominasjonen ligger det an til kamp med tøffe metoder.

Det er Nybakks støttespillere i partiet som nå forteller Aftenposten Aften om det de kaller en svertekampanje satt i gang av partifolk som vil ha henne ut av listen.

Marit Nybakk (57) representerer Ap fra Oslo og har vært på Stortinget siden 1986, og har ledet Forsvarskomiteen siden 2001.

«Psykisk ustabil»
Hvem bakmennene for kampanjen er, vil ingen si rett ut, men avisens kilder er ikke i tvil om at det dreier seg om bevisst plantede rykter.

Én av påstandene er at Nybakk er abortmotstander. Men Nybakk har i alle år kjempet for fri abort. Andre påstander som blir fremsatt, er at hun er arrogant, psykisk ustabil og vanskelig å samarbeide med.

Massiv støtte
I morgen har lokallagene frist for å melde inn stortingskandidater til nominasjonskomiteen. Resultater Aftenpostens ettermiddagsutgave har fått tilgang til, viser imidlertid at svertekampanjen ikke har vært særlig vellykket:

Av 37 lag som har sendt inn forslag, har 30 plassert Nybakk på annenplassen etter Jens Stoltenberg.

Synlig og aktiv
Nybakk er en aktiv og svært synlig leder av Stortingets forsvarskomité.

Bare i løpet av sommeren har hun innkalt forsvarsministeren Kristin Krohn Devold (H) på teppet to ganger i forbindelse med Østre Bolærene og forslaget om å legge alle fartøyene i Sjøforsvaret til kai frem til nyttår.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.