*Nettavisen* Nyheter.

Sa feil tall - ble drept

Tallet 8 kostet kameraten livet. Nå er Kjell Rune Rotenes på rømmen, og politiet har ingen spor.

22.08.06 15:18

Les også:Aner ikke hvor Rotenes er

Kjell Rune Rotenes (33) ble i juli i fjor dømt til tvungen psykisk behandling etter at han kastet kameraten sin på sjøen i det han selv hevdet var en vikingduell. Mandag ettermiddag rømte Rotenes fra Sandviken sykehus i Bergen.

Publikum advares mot å ta kontakt med mannen. Ifølge en avdelingsleder ved sykehuset blir Rotenes mer og mer farlig, jo lenger han går uten legetilsyn og medisiner. Spesielt kan han være farlig dersom han ruser seg.

Flere personer er nå livredde for å bli oppsøkt av den rømte drapsmannen. De får nå politibeskyttelse, melder ibergen.no.

Følg saken på mobil - gratis oppsett

Løftet opp etter nesa
Kvinnen som var forlovet med Rotenes på det tidspunktet drapet på kameraten skjedde, hevder Rotenes skal ha stukket to fingre i nesen på henne og løftet henne opp.

I dommen som ble avsagt i Brønnøysund tingrett i fjor sommer, beskrives det spesielle hendelsesforløpet forut for drapet:

Våt i tøyet
I begynnelsen av februar i fjor, bestemte Kjell Rune Rotenes, hans forlovede og kameraten seg for å reise til Nordland for å komme ut av rusmiljøet de alle tre vanket i.

Tidlig på natten den 20. februar - drapsnatten - bestemmer Rotenes og kameraten seg for å dra ut og fiske. Begge hadde drukket tett. Forloveden blir igjen i feriehuset de disponerer.

Når de kommer tilbake, er kameraten våt i tøyet. Rotenes hevder han hadde hoppet i vannet og at han selv hadde dratt ham opp igjen.

«Elle, melle»
Så - klokken 03 på natta - drar de ut på fisketur nok en gang. Denne gangen blir forloveden med. Cirka 150 meter ut i sundet spør Rotenes om hva som er lykketallene deres. «8», svarer kameraten. «Det er galt svar. 8 er et ondt tall», skal Rotenes ha svart.

Deretter reglet han «elle, melle», pekte på kameraten og avsluttet med «ut». Uten å si et eneste ord reiste så Rotenes seg opp, tok tak i nakken og baken på kameraten og kaste ham over bord.

Etterpå hørtes bare «et gaul og gurglelyder (...) Det ble fort stille», ifølge dommen. Forloveden tør ikke ikke si et ord av frykt for hva Rotenes da vil finne på.

Klokken 04 - en time etter at de dro ut - er Rotenes og forloveden tilbake i feriehuset.

Rømte over grensa
Dagen etter reiser de til Nord-Sverige og tar inn på et hotellrom. Etter å ha helt nedpå store mengder sprit blir Rotenes aggressiv og voldelig.

Han går løs på inventaret, og brekker et telefonrør i to.

Over en periode på flere timer, skal han ifølge forlovedens versjon ha dratt og eller løftet henne etter håret, trykket en kniv mot tinningen hennes og rispet henne i ansiktet med kniv.

Han skal også ha holdt to fingre i nesen hennes og løftet henne opp, samt holdt beina sine rundt halsen/nakken hennes og strammet til.

Innrømmet
Samme kveld lykkes det forloveden å komme vekk fra Rotenes. Vel hjemme i Norge igjen, går hun til politiet og sier hun har vært vitne til at deres felles kamerat var blitt kastet over bord av Rotenes.

Den 24. februar blir kameraten funnet druknet i vannet. Samme dag blir Rotenes pågrepet. Han innrømmet at han var gjerningsmannen, men benektet å ha utført vold mot sin forlovede på hotellrommet i Sverige.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag