Sa han skulle sprenge kjerringa

På en tur med arbeidskolleger våren 2002 skal den bombetiltalte 41-åringen i Drammen ha sagt at han skulle «sprenge kjerringa».

Det vitnet en tidligere kollega om mandag.

Det var under hjemturen fra et seminar på Gaustablikk i 2002 at den tiltalte 41-åringen skal ha uttalt at han skulle sprenge ekskona. En tidligere kollega fra Bane Energi, som satt sammen med mannen i bilen, ble forskrekket over uttalelsene.

- Det var snakk om 11. september på radioen og jeg kommenterte at det var mange gale mennesker i verden. Da svarte den tiltalte at han skulle « sprenge kjærringa si», sa vitnet til Drammen tingrett.

Mannen forklarte at han ble sint over uttalelsene og at man ikke skulle si slike ting. Han oppfattet ikke at det som ble sagt var ment som en spøk, men framsatt i fullt alvor.

- Han sa at det var sant og at han ikke skulle bli tatt for det, la vitnet til.

En annen kollega, som var sjåfør på reisen, vitnet om det samme forholdet. Han sa at han var opptatt av å kjøre bilen på det vanskelige føret, men at også han fikk med opplysningene om bomben.

- Tiltale sa at han at kunne lage en bombe uten at noen kunne spore den til ham, sa mannen.

Heller ikke dette vitnet oppfattet at den tiltalte spøkte da han kom med utsagnet.

Den 41 år gamle mannen på tiltalebenken er beskyldt for drapsforsøk på sin 36 år gamle ekskone. Den 23. januar i fjor eksploderte bilen hennes idet hun åpnet døren til førerplassen. Tekniske undersøkelser har slått fast at den kraftige eksplosjonen skyldtes en bombe av dynamitt og bensin som sto plassert i bilens forsete. Kvinnen ble livstruende skadd og har fått betydelige skader etter eksplosjonen.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag