RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Så Jesus - tilstår Blitzbomber

Sist oppdatert:
Eks-nynazisten Johnny Olsen tilstår de to uoppklarte bombeattentatene mot Blitz-huset i Oslo i 1994 og 1995, etter å ha sett den nye Jesus-filmen.

Lørdag la Olsen kortene på bordet overfor journalister i Dagbladet, kontaktet sin advokat og meldte seg deretter på Sentrum politistasjon.

Den oppsiktsvekkende tilståelsen kom etter at Olsen så filmen om Jesus’ siste timer «The Passion of the Christ». Den gjorde et sterkt inntrykk på ham.

Vil ha fred
- Det er viktig at to av norgeshistoriens verste attentatet blir oppklart. Det er min måte å få mer fred på i verden, sier han til Dagbladet.

- Jeg er lei av all krigingen og ønsker fred med meg selv og andre, sier han.

Varetekt mandag?
Hans advokat Fridtjof Feydt ble overrasket over Olsens innrømmelse.

- Dette kom som lyn fra klar himmel. Det skjer undere i Norge også, sier han til Kanal 24.

Advokaten skal i løpet av søndag snakke med sin klient. Han regner med at Olsen blir fremstilt for varetektsfengsling mandag.

Olsen sier til Dagbladet at han kjenner detaljer rundt attentatene som politiet ikke har offentliggjort. Olsen påviste overfor Dagbladets journalister lørdag et skjult våpenlager i Vestfold. Dette skal nå politiet granske.

Siktet
- Vi har vært i kontakt med Vestfold politidistrikt som vil undersøke påstandene, opplyser politiførstebetjent Sindre Flaate ved kriminalvakten i Oslo politidistrikt til Kanal 24.

Olsen satt søndag morgen i arresten, ifølge Flaate.

Olsen, som nå er 41 år gammel, ble som 18-åring dømt til 18 års fengsel etter å ha drept to menn på en øde skogsvei på Hadeland.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere