RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lasse Nordheim (Østlands Posten)

Så mange demonstrerte mot Mohammad

Sist oppdatert:
Knapt 10 stykker stilte opp i Larvik for å vende ryggen til Mohyeldeen Mohammad.

Kun åtte-ti personer fra arrangøren samt like mange pressefolk og noen få nysgjerrige var samlet på Torget i Larvik da demonstrasjonen mot den mye omtalte Mohyeldeen Mohammad startet mandag ettermiddag.

24 år gamle Mohyeldeen Mohammad fra Larvik ble landskjent da han under en demonstrasjon tidligere denne måneden advarte nordmenn mot et «11. september» i Norge, og fulgte opp trusselen med å bifalle steining av homofile.

LES: - Homofile fortjener å drepes

Mohammad ble siktet for trusler etter å ha drapstruet to Dagbladet-journalister. Politiets sikkerhetstjeneste sa sist uke at Mohammad er blant en liten gruppe radikale muslimer som sikkerhetspolitiet har under oppsikt.

LES: PST: - Økt terrorfare i Norge

- Uakseptabelt
Mandag ønsket noen i Larvik å fortelle at ikke alle er som Mohammad.

- Vi ønsker å vise at uttalelsene til Mohyeldeen Mohammad ikke er representative for flertallet av muslimer i Larvik og Norge. Hans ytringer om å true landet med terrorisme, innføre islamske lover i Norge, og å steine homofile til døde, er uakseptable og vi mener det er viktig å få fram at han står ganske alene om disse standpunktene, sier Malika Hamarash og Ahmad Siddiq Umar som var initiativtaker til markeringen. De er begge muslimer fra Larvik.

- Snill gutt
Arrangørene var skuffet over oppmøtet, men en av arrangørene ØP Nett snakket med mente at grunnen til at så få stilte opp var at de ikke ville vise ansikt i media.

- Mohyeldeen Mohammad er egentlig en snill gutt. Uttalelsene hans er trukket ut av sammenhengen, og det er mediene som har skapt et feil bilde av personen Mohammad, sier Mohammed Ayob, som ikke ønsket å støtte demonstrantene på Torget.

- Forvirret sjel
Det var forventet at demonstrasjonen på Larvik Torg skulle samle mye mennesker, men allerede før demonstrasjonen fikk en mail fra den lokale venstre-politikeren Hallstein Bast som forklarte hvorfor han ikke ville demonstrere mot Mohammad.

- Etter min mening vil demonstrasjonen øke mediamulighetene han allerede har fått mer enn nok av. Jeg kan ikke se annet enn at han er en enkelt, forvirret sjel som burde være beskyttet mot seg selv. Dermed avstår jeg fra å demonstrere og vil råde politiske kollegaer til det samme.

Les hele artikkelen om mailen fra Bast i ØP Nett.

Les hele artikkelen om demonstrasjonen i ØP Nett.

Flere artikler fra ØP Nett her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere