*Nettavisen* Nyheter.

Så mystisk lyskule

Båter, fly og folk langs land observerte et merkelig lysfenomen langs kysten i nord i natt.

22.08.06 06:19

En rekke mennesker observerte natt til tirsdag et merkelig lysfenomen langs kysten fra Vesterålen til Helgelandskysten sør for Brønnøysund ved midnattstider. Lyset kan ha vært en meteoritt i rasende fart.

- Vi har fått oppringninger fra mellom ti og femten forskjellige mennesker, men har ikke funnet ut hva det kan ha vært, forteller operasjonsleder ved Midtre Hålogaland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Hva tror du fenomenet var? Diskutér på Veggavisen

Både folk langs land, et stort antall fartøyer ute på vannet så et hvit og grønnfarget lys som beveget seg sørover. Et SAS Braathens-fly rapporterte om fenomenet inn til tårnet i Bodø.

Også ved Hovedredningssentralen for Nord-Norge ble de oppmerksom på observasjonene.

- Vi overhørte kommunikasjon mellom båter som har registrert lysfenomenene. De beskrev et stjerneskuddaktig hvitt lys som har beveget seg sørover. Observasjonene ble gjort fra omkring midnatt til litt over halv ett, forteller Tore Hongset, vakthavende redningsleder ved HRS Nord-Norge.

På hurtigruteskipet MS Richard With ble fenomenet sett fra broen.

- Flere båter som ble hørt på radiosambandet mente det var nødraketter, men om bord her heller vi mer i retning av at det var en meteoritt som ble observert, forteller overstyrmann Bernt Kibsgård.

Været i natt var klart og havet var stille - og for ordens skyld - verken Hovedredningssentralen eller politiet fikk inn melding om fartøyer i nød.

For bare få uker siden slo en meteoritt ned med voldsom styrke nord i Troms.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.