*Nettavisen* Nyheter.

Sa opp jobben – tjente 50 millioner

Foto: Christian Bakken (Nettavisen)

Seks år etter de sa opp jobbene har de to Privatmegleren-gründerne tjent 50 millioner kroner.

10.08.10 09:56

Lørdag 6. Desember 2003 fikk Robert Fauske og Christian Berg tillatelse av deres respektive ektefeller om å pantsette hus og hjem. De sa opp sine lederjobber i DnB NOR Eiendom og siden har det gått en vei.

Fauske og Berg har tjent til sammen cirka 50 millioner kroner, i tillegg til millionlønninger, siden oppstarten av Privatmegleren i 2004. Det skriver Dagens Næringsliv (DN) tirsdag.

Meglerkjeden hadde en salgsvekst på 36 prosent i første halvår, og ble markedsvinner for ellevte halvår på rad. Ifølge DNs beregninger er gevinsten på 50 millioner et resultat av salg av aksjer til Nordea i 2007 og gjennom verdiøkning på gründernes gjenværende aksjer i meglerkjeden.

Nordea inn på eiersiden
Ved oppstarten i 2004 var SEB Privatbanken største aksjonær med 34 prosent. Robert Fauske og Christian Berg eide 32 prosent hver. Året etter kom eiendomsmegler Miguel Sørholt inn på eiersiden.

I 2007 kjøpte Nordea ut SEB Privatbanken og Nordea kjøpte også 28 prosent av selskapet fra de to gründerne.

I dag eier Nordea 67 prosent, mens Robert Fauske, Christian Berg og Miguel Sørholt eier omtrent 11 prosent hver. DN anslår at selskapet er verdt rundt 150 millioner, som gir en verdi på cirka 33 millioner for de to gründernes aksjer i selskapet.

Skreddersyr salget
Hva er så hemmeligheten bak Privatmeglerens suksess?

Overfor DN forklarer de to at forretningsideen var tuftet på å tilby en salgsprosess som er skreddersydd i forhold til kvalitetene på boligen som skal selges.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.