*Nettavisen* Nyheter.

Så skadd jagerfly like etter Mehamn-ulykken

En tidligere fenrik sier han så et skadd Harrier jagerfly lande på Bardufoss flystasjon samme dag som Twin Otteren havarerte ved Mehamn.

21.10.03 20:14

Asbjørn Skovro, som i 1982 var flymekaniker i det norske luftforsvaret, fortalte tirsdag granskningskommisjonen for Mehamn-ulykken at jagerflyet var skadet på flere steder, melder NTB. Maskinen hadde bedt om prioritert landing på Bardufoss.

- Jeg så at maskinen var påført en del skader, særlig i høyre vinge. Jeg husker best et markant kutt i vingen, cirka en meter fra vingeroten. Det kan sammenlignes med om noen hadde hogd med en øks, fortalte Skovro.

Asbjørn Skovro så også en del andre skader på flyet. Han la dessuten merke til en uvant grønnfarge på flyet, som han har koblet til grønnfargen på Widerøes fly.

Vitneutsagnet fra Skovro har særlig interesse for teorien om at Twin Otteren ved Mehamn styrtet etter å ha kollidert med et fremmed jagerfly. De tidligere havarikommisjoner har avvist teorien, men flere vitner hevder de så jagerfly i området da Twin Otteren havarerte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.