Gå til sidens hovedinnhold

Sables ned for pappautspill

Både likestillingsministeren og egne partifeller sabler ned høyrepolitikeren Linda Hofstads pappautspill.

- Tiden er moden for å gi familiene full valgfrihet, sa leder av Høyres kvinneforum, Linda C. Hofstad Helleland mandag.

Høyres kvinneforum ønsker å fjerne pappapermisjonen, og la foreldrene selv bestemme hvem som skal være hjemme med barna, med unntak av de seks første ukene til mor.

APs Helga Pedersen uttalte til Nettavisen at «dette er gamle holdninger som ikke hører hjemme i 2010».

Kritikk fra Høyre
Nå får Høyrekvinnene også passet påskrevet av Høyremennene André Oktay Dahl og Jan Tore Sanner.

- Jeg er ikke for å fjerne pappapermisjonen og jeg er usikker på om det er et ekstremt nødvendig forslag å komme med nå, sier Dahl til VG Nett.

- I en ideell verden hadde det vært fint å slippe en fast fedrekvote for å bevare valgfriheten til hver enkelt familie, men jeg er uenig i at man skal ta bort fedrekvoten nå, sier Sanner.

Kritikk fra SV
Høyres kvinneforum kom med forslaget som et utspill mot likestillingsminister Audun Lysbakkens støtte til en tredeling av foreldrepermisjonen. Lysbakken vil fordele foreldrepermisjonen til mor, far i like store deler, og overlate en tredjedel til foreldrene selv å fordele.

I sin blogg skriver Audun Lysbakken at han lenge har skjønt at Linda Hofstad Helleland er imot en foreldrekvote til fedrene, men sier likevel at utspillet er dramatisk.

- Det vil ødelegge en av bærebjelkene i norsk likestillingspolitikk. Fortsatt er deler av arbeidslivet slik at mange menn sliter med aksept for å få være borte fra jobben når barna er små, og fortsatt møtes for mange fedre med den holdning at foreldrepermisjon er mors rettighet alene, skriver Lysbakken.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken