RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sådde tvil om fugle-ekspert

((Foto: Ole Dag Kvamme, TV 2 Nettavisen))
Sist oppdatert:
Gamal Hoseins forsvarer, John Chr. Elden, gikk lagmannsretten torsdag hardt inn for å få frem at en av påtalmyndighetens sakkyndige ikke var hunde-ekspert, men fugle-ekspert.

Ifølge NTB stilte Elden spørsmål som kunne så tvil om troverdigheten til ett av påtalemyndighetens sakkyndige vitner torsdag.

I ankesaken etter drapet på Gry Hosein i Agder lagmannsrett, er det innkalt totalt åtte sakkyndige vitner som skal avgi forklaring i forbindelse med bruken av såkalte likhunder.

To slike hunder markerte for liklukt i grillen til Gamal Hosein, og denne markeringen var avgjørende da Hosein ble dømt i tingretten.

- Er det skittkasting?

Det brøt nesten ut krangel da Hoseins forsvarer, John Chr. Elden, skulle spørre ut den danske veterinæren Jan Petter Ruwald som er innstevnet som sakkyndig vitne av påtalemyndigheten.

- Elden, har dette noe med liklukt å gjøre eller er det skittkasting vi driver med, spurte Ruwald etter at Elden gjentatte ganger hadde forsøkt å få vite hva som var veterinærens spesialfelt, skriver NTB.

Elden ville ha fram poenget om at Ruwald ikke var utdannet ekspert på hunder, men på fugler. Ruwald har arbeidet både for norsk politi og politiskolen og har siden 70-tallet hatt engasjement hos det danske politiet og forsvaret i hundespørsmål.

- Jeg innrømmer blankt at jeg ikke er ekspert på hunder, sa Ruwald.

Lagrettens administrator, Arne Christiansen, har uttrykt frykt for at det skal oppstå faglig diskusjon mellom de mange sakkyndige og er rask til å avbryte diskusjoner som oppstår i retten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere