RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: TV 2

Saksøker utbygger for 35 millioner

Sist oppdatert:
15 beboere i Svartediksveien 23 krever svimlende beløp av utbygger og megler.

(iBergen.no) Sommeren 2004 fikk Ole Rakner grønt lys til å starte bygging av tre leilighetsbygg i Svartediksveien 23. Naboer mente bygget var både for høyt, for stort og for nær tomtegrensene, men Rakner, gjennom sitt firma Byutvikling AS, fikk likevel fortsette byggingen til tross for klagene.

Avslått to er etter klagene
I vår avslo Komité for miljø og byutvikling å godkjenne Svartediksveien 23, nesten to år etter at de første klagene havnet på bordet hos byggesaksavdelingen.

Utbygger Ole Rakner klaget vedtaket innfor fylkesmannen, men han kom frem til samme konklusjon like før jul i fjor. De tre byggene er satt opp ulovlig og hele - eller deler av dem må rives.

Krever 35 mill
De gjenboende vil nå forlange kompensasjon fra både selger Byutvikling AS, utbygger Ole Rakner personlig, samt meglerhuset Mortensen.

- De som hever kjøpet krever kjøpesummen tilbake med renter pluss erstatning. Summen av kravene utgjør et sted mellom 25 og 35 millioner kroner. Jeg har ikke finregnet på dette, sier advokat for sameiet, Morten Pind til iBergen.no

- Hvor mange beboere er det snakk om?
- Det er 21 nye boliger i Sameiet Svartediskveien 23. Med et lite forbehold tror jeg at 18 av disse er solgt. Det er 16 kjøpere som har hevet sine kjøp, igjen med et lite forbehold om tallet, og én har fått kjøpesummen tilbake og flyttet ut, opplyser advokat for sameiet, Morten Pind til iBergen.no.

iBergen.no har vært i kontakt med Ole Rakner, men han hadde ikke tid til å svare på vår henvendelse i går.

Kommunen har gitt Rakner beskjed om å komme med innspill på hvordan han vil forholde seg til at han har satt opp et bygg uten byggetillatelse.

- Han har skrevet et brev der han stiller spørsmål tilbake til oss. Svar på dette brevet er under behandling. Men denne saken skal opp til politisk behandling og det er foreløpig ikke klar noen reaksjon på hva som vil skje med byggene, sier byggesakssjef i Bergen kommune, Petter Wiberg til iBergen.no.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere