*Nettavisen* Nyheter.

Saksøker advokater for 50 mill

Et velrenommert advokatfirma samt to andre frittstående advokater blir saksøkt av en tidligere oppdrettsgigant.

(iBergen.no) Det er familien til oppdrettspioneren Endre Rundhovde som nå vil ha det velrenommerte advokatfirmaet Vogt og Wiik samt advokat Morten Harsvik og Anna Emmerhoff Nielsen til å punge ut for store deler av de store summene som har forsvunnet de siste årene, skriver NRK Hordaland på nett.

Familien mener advokatene har ført Rundhovde bak lyset og vært en årsak til at den 81 år gamle mannen har gått fra en formue på over 50 millioner til nå å være personlig konkurs.

- Det er snakk om penger som er brukt på en del uheldige forhold, på tapsprosjekt der en har visst at det måtte gå galt, om penger som rett og slett er forsvunnet, fem til 10 millioner kroner som er blitt borte og det er penger og verdier som er gitt i gave til disse rådgiverne, seier advokat til familien, Aksel Kayser, til NRK Hordaland.

Styreleder i Vogt og Wiig, Alf Nielsen, avviser alle beskyldningene og mener det ikke har noe med virkeligheten å gjøre. I følge saksøker så hører også tidligere ordfører i Kvinnherad, avdøde Aksel Kloster, med til de såkalte rådgiverne. Samtlige hadde stor tillit hos Rundhovde og hadde sentrale posisjoner i selskapene hans.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag