*Nettavisen* Nyheter.

Saksøker Røde Kors for millioner

En forretningsavtale som aldri ble noe av, har fått medaljemaker Thomas Namtvedt til å saksøke Bergen Røde Kors for 83 millioner kroner.

13.02.06 09:28

Mandag møtes de to for å la Bergen tingrett avgjøre hvem som har retten på sin side i den mislykkede medaljeavtalen.

Medaljekunstner og selger Thomas Namtvedt bestemte seg for å avslå et tilbud på 70.000 kroner i kompensasjon for den brutte avtalen og heller gå til sak og kreve 83 millioner kroner av Bergen Røde Kors.

Bakgrunnen for søksmålet er en avtale partene underskrev for over fire år siden. Namtvedt og Bergen Røde Kors inngikk en avtale om at medaljekunstneren skulle levere en medalje som skulle selges til Røde Kors-medlemmer over hele verden. Men prosjektet ble aldri godkjent av Norges Røde Kors, og gikk dermed i vasken, skriver Bergensavisen.

Bergen Røde Kors tilbød å betale 70.000 kroner for medaljer Namtvedt allerede hadde produsert, men han ville heller ha de 83 millionene han mente han ville ha tjent, hvis avtalen hadde gått i orden. Bergen Røde Kors hevder på sin side at de gjorde det klart at prosjektet var avhengig av godkjenning fra Norges Røde Kors, og at de ikke har fullmakt til å selge medaljer over hele verden.

Retten vil nå avgjøre dette spørsmålet over tre dager i Bergen tingrett.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag