*Nettavisen* Nyheter.

Saksøker sin egen sønn

Innehaveren av Fjeldskilen Marina i Fredrikstad saksøker sin egen sønn som han mener har lurt ham for tre campinghytter og et hytteanlegg.

Per Thue (76) saksøker nå sønnen Per Øivin Thue (47). Tonen mellom far og sønn er alt annet enn fortrolig.

Thue senior mener sønnen har utnyttet hans sykdom til å skaffe seg kontroll over så vel en generasjonsbolig som tre utleiehytter og et bryggeanlegg ved Fjeldskilen Marina, skriver Fredriksstad Blad.

- Jeg lå halvdau på sykehuset - og så går min sønn bort og utarbeider et skjøte. Det er ikke til å tro, tordnet han under sin partsforklaring.

Skjøtet ble gjort ferdig samtidig med at Thue lå på sykehus med hjerneinfarkt i oktober 2002, men underskrevet først to måneder senere. Mot en avtalt kjøpesum skulle sønnen Per Øivin Thue overta generasjonsboligen på stedet, samtidig som Thue senior fikk en livslang borett i en del av huset.

Men selv om skjøtet er undertegnet av to vitner – deriblant Thue seniors egen samboer – mener 76-åringen i dag at han ikke var ved sine fulle fem da han undertegnet det.

Sønnen mener det var faren som hadde tatt initiativet til å få utformet skjøtet – fordi Per Thue var redd for å dø og derfor ville formalisere overtagelsen av eiendommen.

Og da sønnens prosessfullmektig – advokat Peter T. Hansen – regelrett stemplet Per Thue som en skikkelig kranglefant, steg temperaturen i rettssal tre mot nye høyder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.