RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Saltforgiftning bak lukkede dører

Sist oppdatert:
Oslo tingrett stengte dørene da retten behandlet straffesaken mot moren som saltforgiftet sitt barn. Dermed slipper moren å få brettet ut bakteppet til den tragiske forgiftningssaken.

I Oslo tingrett onsdag erkjente tobarnsmoren fra Kristiansand at hun forgiftet sin sønn med salt, men hun erkjente ikke straffskyld.

- Vi benekter ikke selve gjerningen, men benekter at dette ble gjort med forsett, sa hennes forsvarer da retten ble satt.

Forsvarer Knut Lindboe vil hevde at det var omstendigheter i kvinnens barndom, og i samlivsforholdet på gjerningstidspunktet, som gjorde at kvinnen ikke var tilregnelig.

Forgiftningssaken har fått stor oppmerksomhet i Kristiansand der kvinnen i dag bor. Det var i perioden 10. juni 2002 til 5. juli samme år at kvinnen ga sin sju måneder gamle sønn salt slik at hans natriumverdier ble farlig høye. Forgiftningen ble oppdaget på Ullevål sykehus etter at sønnen hadde vært syk i to uker.

Bor med barnet
Kvinnen bor i dag sammen med barnet og barnefaren. Av hensyn til familien valgte Oslo tingrett å lukke dørene. Dermed slipper kvinnen og hennes familie at offentligheten får kjennskap til detaljene i hennes vanskelige oppvekst og problemene i samlivsforholdet som hun mente var årsaken til forgiftningen.

Påtalemyndigheten mente derimot at saken burde gå for åpne dører fordi straffesaker generelt er offentlig, og fordi det etter påtalemyndighetens oppfatning ikke forelå noen særskilte omstendigheter i denne saken.

Ukjent terreng
Avdelingsoverlege Jens Grøgaard ved barneintensivavdelingen ved Ullevål universitetssykehus var blant tilhørerne i Oslo tingrett. Grøgaard er spesialisten som utførte den medisinske testen på jenta fra Nordland som politiet trodde var arsenikk-forgiftet av moren.

- Vi har ingen tall i Norge på hvor mange barn som årlig blir forgiftet av sine foreldre. Vi jobber nå med å etablere et slikt register. Men hvis vi bruker tall fra utlandet er det naturlig å tro at vi har rundt ti slike saker årlig i Norge, sier Grøgaard.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere