*Nettavisen* Nyheter.

Samarbeider med kortmafia

Foto: Berit Roald (SCANPIX)

Minst seks forretninger i Oslo-området skal ha hjulpet kortsvindlerne mot å få klekkelig betalt.

15.08.06 21:52

Mandag fortalte TV 2 Nyhetene om den internasjonale ligaen som svindler kredittkort og som er under opprulling.

Et steinkast fra Ullevål universitetssykehus, i en blokk for sykehusansatte, gjennomførte politiet en razzia i februar i år. På hybel nummer 507 - tilhørende faren til en de hovedmistenkte i kortsvindlersaken - fant politiet avansert utstyr for kopiering av kredittkort. I tillegg ble det beslaglagt en mengde falske kort som var klare til bruk.

TV 2 kjenner til at nærmere 30 personer er siktet i saken, og flere av de er fra Sri Lanka. Politiet vil ikke kommentere saken.

Kortligaen skal ha svindlet til seg nærmere to millioner kroner. Det spesielle med ligaen er at den har samarbeidet med minst seks forretninger i Oslo-området, som har fått prosenter av utbyttet.

TV 2 har møtt en butikkeier som var med på kortvindelen. Av frykt for represalier ønsker han å være anonym.

- Han kunne bruke vår bankterminal til å dra noen summer, og når det var kommet inn på vår konto så skulle vi dele det, sier mannen.

- Jeg visste at det var ulovlig, så derfor ga jeg meg etter et par dager. Men hvorfor jeg startet med det var fordi jeg følte meg fristet fordi personen sa at alle andre gjorde det. Jeg innser nå etterpå at det var feil, jeg angrer og tar den straffen jeg får, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.