RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Samboer krever ny gransking

Sist oppdatert:
Avdøde Carsten Thomassens samboer vil at norsk politi skal etterforske terrorangrepet i Kabul.

- UDs gransking har ikke fått fram historien til de nærmeste vitnene, sier advokat Mette Yvonne Larsen til Dagbladet. På vegne av Dagbladet-journalist Carsten Thomassens etterlatte samboer, Ellen Hosfvang, har hun bedt norsk politi etterforske terrorangrepet på Serena hotell 14. januar.

Det er særlig avhør av Thomassens journalistkolleger hun ønsker at norsk politi skal bistå med.

Ikke fått svar
Politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved Oslo politidistrikt understreker overfor Dagbladet at de ikke har jurisdiksjon i Afghanistan, men at de har kontaktet myndighetene i landet og sagt at de har vitner som kan avhøres. Denne henvendelsen har de foreløpig ikke fått svar på.

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité besluttet tirsdag å åpne sak om regjeringens håndtering av terrorangrepet. Komiteen har foreløpig ikke formelt besluttet å arrangere åpen høring, men alt peker i den retning, skriver Aftenposten.

FBI etterforsker
Mens norsk politi ikke har fått svar på sine henvendelser, har terrorjegerne i det amerikanske føderale politiet i FBI startet egen etterforskning. Årsaken er at en amerikansk statsborger ble drept under attentatet mot Serena Hotel, skriver Aftenposten.

Se innslag på TV 2 Nyhetskanalen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere