RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Samboer pågrepet i Polen

Foto: Lien, Kyrre (Scanpix)
Sist oppdatert:
Mannen som er siktet for drap på en kvinne i Kolbotn er pågrepet.

Mandag morgen kom meldingen fra politiet i Follo.

I god behold

- Mannen som er siktet for drapet på Kolbotn ble pågrepet i Polen for et par timer siden. Barnet er tatt hånd om, og er i god behold.

Det opplyser operasjonsleder like før klokken 6.

Politiet har, helt siden de fikk melding om at en kvinne var drept i Kolbotn i Oppegård lørdag, vært på jakt etter den drapssiktete 36 år gamle mannen. Det har også vært politiets teori at mannen var på flukt med parets ett år gamle felles barn.

Fungerende politimester Ida Melboe Øystese opplyser til NRK Dagsnytt at det var internasjonalt politisamarbeid gjennom Interpol som førte til pågripelsen. Hun regner med at både barnet og den siktede blir raskt utlevert til Norge.

Saken etterforskes videre ved Follo politistasjon i Ski, og arbeidet med å få mannen utlevert hit påbegynnes snarlig, opplyser politiadvokat Lars Lanes Østbye.

Hørte skrik

Den 32 år gamle kvinnen ble funnet lørdag ettermiddag i et rekkehus på Kolbotn. Hun ble funnet med stikkskader på kroppen.

Vitner forteller til NRK at de hørte et skrik rundt klokken 01 natt til lørdag. Ifølge politiet var det et familiemedlem av den avdøde som slo drapsalarm lørdag ettermiddag.

Politiet i Follo har vært sparsomme med konkrete opplysninger om selve drapet. Ifølge Østbye er dette av etterforskningsmessige hensyn. Politiet avventer obduksjonsrapporten med tanke på å fastslå nærmere det konkrete drapstidspunktet og avdødes tilstand.

Etterlyst gjennom Interpol

Samboeren til den avdøde skal ha kjørt fra åstedet i en bil. Mannen var etterlyst gjennom Interpol, og grensestasjoner har også vært varslet. Politiet har under etterforskningen også vært i kontakt venner og familie av paret.

Politiet vil innkalle til pressekonferanse i løpet av formiddagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere