Samboere er rekordsvindlere

Enslige forsørgere øker raskest som trygdesvindlere.

Frem til og med 3. kvartal i fjor hadde nordmenn svindlet trygdevesenet for 115 millioner kroner.

- Hvis utviklingen fortsetter vil det nok kanskje kunne gå mot ny rekord, men det er vanskelig å si noe konkret om det før tallene fra 4. kvartal foreligger, sier Magne Fladby, direktør i NAV Innkreving og kontroll til Nettavisen.

1180 misbrukere
Allerede i oktober i fjor var det hele 1180 personer anmeldt for trygdemisbruk. Dette er økning på 241 personer fra året før. Dette er første gang tallene presenteres samlet for alle etater etter sammenslåingen.

Størst har økningen vært blant personer som har gitt seg ut for å være enslige forsørgere. Her er det snakk om par som oppgir at de bor hver for seg, men som i virkeligheten bor sammen. Her er tallet nesten 45 prosent høyere enn i 2005.

Jobber svart
Bare når det gjelder personer anmeldt for å misbruke sykepengeordningen, har det vært nedgang. 64 personer er anmeldt. Dette er 38 færre enn i 2005. De fleste som misbruker denne ordningen, jobber svart samtidig som de mottar sykepenger.

Antall personer anmeldt for misbruk av dagpengeordningen er alarmerende høy. I løpet av årets tre første kvartal var det anmeldt 927 personer, dette inkluderer de som mottar attføringspenger.

Året før var det til sammenligning anmeldt 669 personer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.